Hoş Geldiniz
Hızlı ve Güvenli Alışveriş
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca Üye olabilirsiniz

C Vitamini Nedir? Neden Bu Kadar Önemlidir? Faydaları Nelerdir?

15-01-2024 17:02
C Vitamini Nedir? Neden Bu Kadar Önemlidir? Faydaları Nelerdir?
Güçlü antioksidan özelliği sayesinde insan sağlığı üzerinde çok büyük bir etkiye sahip olan C vitamini, birçok hastalıktan korunmak için de gereklidir. Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yarayan C vitamini ayrıca kardiyovasküler hastalıklara, görme problemlerine ve hatta zamanla cildinizde oluşabilecek kırışıklıklara karşı koruma sağlayarak, yenilenme sağlar. 

Vücudunuzda oluşabilecek iltihapları iyileştirir ve demir eksikliği gibi vitamin eksikliklerine karşı da sizi korur. C vitamini, faydaları göz önünde bulundurulduğu zaman insan vücudu ve sağlıklı bir yaşam için olmazsa olmaz bir gerekliliktir.
C Vitamini Eksikliği Kimlerde Görülür? Nasıl Giderilir?
Her insanın günlük olarak alması gereken C vitamini ihtiyacı karşılanmadığı zaman vücudunuz bazı belirtiler gösterir. Bu belirtileri doğru şekilde izleyebilmek ve vücudunuzun ihtiyaç duyduğu C vitamini ihtiyacını gidermek sağlıklı bir hayat sürmek için çok önemlidir.

C vitamini eksikliği vücutta birçok farklı belirti ile kendini gösterebilir. Bu belirtiler aşağıdaki gibidir:

  • -Anemi ya da bir diğer adı ile kansızlık.
  • -Diş eti kanaması ve diş minelerinin zayıflaması. 
  • -Cilt sağlığının bozulması ve sürekli sivilce oluşumu. 
  • -Vücutta oluşan morluklar ve lekeler.
  • -Yeterli vitamin alamamaktan kaynaklı sürekli olarak kilo almak.
  • -Bazı durumlarda C vitamini eksikliğinden kaynaklı olarak aşırı kilo vermek.
  • -Eklem ağrıları ve sürekli yorgunluk hissi.
  • -Bağışıklık sisteminin güçsüzleşmesi ve daha sık hasta olmak.
  • -Bazı durumlarda kısa süren burun kanamaları.
  • -Sürekli devam eden ve sebebi bilinmeyen baş ağrısı.
  • -Çok üşüme ya da çok sıcaklama. 
  • -Saçların canlılığını kaybetmesi ve çok fazla dökülmesi. 

Eğer bu belirtilerden bir tanesine sahipseniz ve neden kaynaklandığını bilmiyorsanız, vücudunuzun günlük olarak ihtiyaç duyduğu C vitaminini almıyor olabilirsiniz. Vücudunuz bu belirtileri göstererek size bir mesaj vermektedir. Vücudunuzdaki C vitamini eksikliğini gidermek için tercih edebileceğiniz yöntemlerden ilki doğal besinlere yönelmektir. 
 Portakal, mandalin, biber gibi besinler içeriğinde C vitamini barındırır ve bu besinlerden her gün belirli miktarda yediğiniz takdirde ihtiyacınızı giderebilirsiniz. Fakat C vitamini vücutta depolanmadığı için bu besinleri her gün düzenli olarak tüketmek gereklidir. Ne yazık ki günlük hayatın yoğunluğu içerisinde her gün düzenli ve sağlıklı beslenmek mümkün olmayabilir. 
Bundan dolayı C vitamini ihtiyacınızı karşılamak için tercih edebileceğiniz bir diğer yöntem de günlük olarak C vitamini takviyesi almaktır. Böylece gerekli besinleri tüketemediğiniz günlerde bile vücudunuzun ihtiyaç duyduğu miktarı almış olur ve kendinizi hastalıklara karşı korunmuş olursunuz. Peki C vitamini nelerde bulunur? Sizin için araştırdık…

Maranki C Vitamini Ürünümüzü İncelemek İçin TIKLAYINIZ

Not:
 

Öncelikle bilmeniz gereken nokta, kullanacağınız bitkiye karşı alerjinizin olup olmadığıdır. Bu konuda hekiminizin görüşünü alınız. Buradaki bilgilerin kesinlikle bir hastalığı teşhis amacı yoktur.

KAYNAK:https://www.avansas.com/blog/grip-savar-c-vitamini-nelerde-var-c-vitamininin-faydalari-nedir

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.