Hoş Geldiniz
Hızlı ve Güvenli Alışveriş
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca Üye olabilirsiniz

Shea Yağı Nedir? Shea Yağı Nasıl Kullanılır?

16-04-2024 19:03
Shea Yağı Nedir? Shea Yağı Nasıl Kullanılır?

shea yağı nedir

Shea yağı, faydaları ile öne çıkan bitkisel ürünlerdendir. Bu ürün, saç sağlığından cilt bakımına kadar pek çok rutinin tamamlanmasına yardımcı olur. Aynı zamanda hafif yapısı ile vücutta ağırlık yapmayarak cilt ve saçın ihtiyaç duyduğu nem miktarını karşılar.

Shea Yağı Yağı Nedir?

Bitkisel yağ, Afrika bölgesine özgü shea ağacının meyvelerinden üretilir. Olgunlaşan ve hasat edilen meyveler, ezme ya da pres gibi işlemlere tabi tutulur. Yapılan işlemler sonucunda ürünler kalıplara alınarak butter formda satışa sunulur. Shea yağı fiyat aralığı satışa sunulan ürün miktarına bağlı olarak farklılık gösterebilir.

Shea Yağı Faydaları Nelerdir?

Özel yöntemler ile üretilen shea yağı faydaları sayesinde günlük hayatta saç ve cilt bakımında kullanılabilir. E, A ve F vitamini bakımından oldukça zengindir. Böylelikle cilt üzerinde oluşan lekelerin giderilmesine de yardımcı olur. Aynı zamanda oleik yağ asitleri, palmitik ve linoleik de içerir.

Shea Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

Vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin olan shea yağı saça faydaları şu şekildedir:

  • Besleyici içeriği sayesinde saç kırıklarının onarılmasına sağladığı katkı shea yağı faydalarından biridir.
  • Zengin vitamin ve mineralleri ile saç köklerini besler. Böylelikle saçlarınızın hızlı uzamasına katkı sağlar.
  • Saçların ihtiyaç duyduğu nem oranını karşılayarak parlak bir görüntüye kavuşma imkanı sunar.

Shea Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Kozmetik sektörünün mihenk taşları arasında yer alan shea yağı faydaları ise şu şekilde çeşitlendirilebilir:

  • A vitamini bakımından oldukça zengin olan shea yağı faydalarından biri akne ve sivilcelere karşı sağladığı korumadır.
  • Temizleme amacıyla da kullanıma uygundur. Temizleme sırasında nem kaybının önüne geçen shea yağı faydaları sayesinde de sağlıklı bir cilde kavuşma imkanı tanır.
  • Shea yağı yüze faydalarından biri de hassasiyet ya da kızarıklara karşı ferahlık hissi oluşturmasıdır.

Shea Yağı Neye İyi Gelir?

Shea yağı ne işe yarar sorusunun cevabı oldukça kapsamlıdır. Cilt yüzeyinde kuruluk sebebi ile oluşan çatlaklıklar için sıklıkla kullanılan bitkisel yağ, selülit problemine de çözüm getirebilir. Aynı zamanda egzama ya da kaşıntı benzeri sağlık sorunlarına karşıda kullanılabilir. Saç bakımının da vazgeçilmezleri arasında yer alan bitkisel yağ, uzama hızından saç ya da cilt bariyer onarımına kadar pek çok işlevde etkileyici sonuçlara ulaşma imkanı sunar.

Shea Yağını Kimler Kullanmalıdır?

Besleyici yağ, saç ve cilt problemi ile karşılaşan kişiler tarafından kullanıma uygundur. Belirli bir miktarda ve su ile seyreltilen ürünler bebek ve hamile kadınlar tarafından da kullanılabilir.

Shea Yağı Nasıl Kullanılır?

Shea yağı, uygulama alanı ile alakalı olarak kullanımı da değişebilir. Topukta oluşan çatlakların giderilmesi için haftada bir kere kullanılmalıdır. Banyo sonrasında topuk taşı ile temizlenen bölgeye elde ısıtılarak uygulanır. Göz çevresi için uygulama ise karışımlar oluşturularak yapılır. Aloa vera ve hindistan cevizi yağı ile karıştırılan shea yağı, sabah ve akşam kullanılabilir. Bu yöntem ile uygulanan shea yağı faydaları; kırışıklık azaltma, kuruluk giderme şeklinde sıralanabilir.

shea yağı faydaları

Shea Yağı Saça Nasıl Kullanılır?

Saçınız için shea yağı faydalarından yararlanmak istiyorsanız üç farklı yöntemden birini seçebilirsiniz. İlk yöntem, ürünü tek başına uygulamadır. Saç uzunluğunuza göre belirli bir miktar ürün alabilirsiniz. Aldığınız shea butter yağı ısıtarak sıvı forma getirebilir, saç dip ve uç kısımlarına bir fırça ya da el yardımı ile sürebilirsiniz. Uygulama sonrasında bir saat kadar bekledikten sonra saçınızı bol su ile temizleyebilirsiniz. Aynı zamanda Hindistan cevizi, tatlı badem ya da çam terebentin gibi yağlar ile karıştırıp maske olarak saçınıza uygulayabilirsiniz. İkinci yöntem ise yeni yıkanan ve nemli saçlarınıza az bir miktar ürün uygulamak olur. Böylelikle shea yağı faydalarından büyük oranda yararlanabilirsiniz. Üçüncü yöntemde ise ürünü şampuanınız ya da saç kreminiz içerisine ilave edebilirsiniz.

Shea Yağı Cilde Nasıl Kullanılır?

Çok sayıda kişi shea yağı yüze nasıl uygulanır sorusuna cevap arar. Siz de bu soru ile kafası karışan kişiler arasındaysanız maske yöntemini deneyebilirsiniz. 3-4 günde bir defa ince bir tabaka halinde ürünü cildinize uygulayabilirsiniz. Uygulama sonrasında yüz taşı ya da yoga yöntemleri ile cildinize masaj yapabilir, belirli bir süre sonra yüz temizleme jeli ya da bebek sabunu ile ürünü çıkarabilirsiniz. Maske yöntemi dışında cildinizin nem ihtiyacını karşılamak adına da shea yağı faydalarından yararlanabilirsiniz. Bu yöntem için temizlediğiniz cildinize bir miktar bitkisel yağ uygulayabilir, günlük bakım rutininize devam edebilirsiniz.

Shea Yağı Zararları ve Yan Etkileri Nelerdir?

Shea yağı faydaları yapılan araştırmalar ile ortaya çıksa da shea yağı zararlı mı sorusunu akıllara getirir. Ürünün bilinen herhangi bir zararı ya da yan etkisi bulunmamak ile beraber cilt hassasiyet testi yaparak bitkisel yağı gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Belirli bir miktar ürünü elinizin üst kısmına ya da bileğinize uygulayabilirsiniz. 15 dakika boyunca bekledikten sonra herhangi bir alerjik reaksiyon görülmüyorsa shea yağı faydalarından yararlanabilirsiniz. Fakat 15 dakikalık süre sonunda kızarıklık ya da kaşıntı gibi durumlar ile karşılaştıysanız ürünü kullanmamanız tavsiye edilir.

Shea Yağı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Shea yağı ne için kullanılır?

Shea yağı faydaları sayesinde cilt ve saç bakımı için kullanılabileceği gibi selülit problemlerine çözüm içinde tercih edilir. Aynı zamanda masaj yağı olarak kullanılabilir.

Shea yağı yüzü dolgunlaştırır mı?

Düzenli ve masaj taşları ile kullanılan shea yağı yüz dolgunlaştırıcı nitelik kazanır. Shea yağı faydaları sayesinde ince çizgi ya da minik kırışıklara çözüm getirir.

Shea yağı tüyleri besler mi?

Yüz ve saç tüylerini beslenmesi shea yağı faydaları arasında yer alır. Bu özelliği sonucunda saçların hızlı bir şekilde uzamasını sağlarken kaş ve kirpiklerin hacim kazanmasına yardımcı olur.

Shea yağı lekelere iyi gelir mi?

E, A vitamini bakımından oldukça zengin olan ürün, düzenli kullanıldığında cilt lekelerinin giderilmesine yardımcı olur.

Maranki Shea Ürünlerimizi İncelemek İçin TIKLAYINIZ

Not: 
Öncelikle bilmeniz gereken nokta, kullanacağınız bitkiye karşı alerjinizin olup olmadığıdır. Bu konuda hekiminizin görüşünü alınız. Buradaki bilgilerin ve videonun kesinlikle bir hastalığı teşhis amacı yoktur.

KAYNAK: https://evdesaglik.memorial.com.tr/saglik-blogu/genel/shea-yagi-nedir-shea-yagi-nasil-kullanilir/

Not: Daha detaylı bilgi için Ahmet Maranki Şifalı Bitkiler kitabını okuyabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.