Hoş Geldiniz
Hızlı ve Güvenli Alışveriş
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca Üye olabilirsiniz

Sarı Kantaron Nedir ? Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

12-02-2024 15:01
Sarı Kantaron Nedir ? Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?
Sarı kantaronun bileşiminde yer alan en etkin madde hypericindir. Yüksek antioksidan bir madde olan hypericine ek olarak karoten, rutin, quercitin, quercitrin, flavonoidler, tanen, limonene, C vitamini, resin, pinene, ksantonlar, hiperforin gibi uçucu yağlar ve antioksidan bileşikler içeren sarı kantaron şifa veren bir bitki olarak tüm çağlarda kullanılır. Sarı kantaron kullanım şekli arasında en yaygın olanı çayıdır. Bunun yanı sıra sarı kantaron kapsül olarak da kullanılır. Genel olarak eczanelerde satılan sarı kantaron hapı ve sarı kantaron kremi yaygın olarak kullanılır.

Sarı Kantaron Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Kuzey Afrika, Batı Asya ve Avrupa kökenli olduğu varsayılan sarı kantaron, dünyanın hemen hemen her yerinde yetişir.
Tıp alanında en çok araştırılan ve kullanılan bitkiler arasına yer alan sarı kantaron, özellikle çiçek açan üst kısımlarının tıbbi özellikler nedeniyle tanınır.
Geleneksel tıbbi tedavide sarı kantaron çayı ve sarı kantaron yağı kullanılır.
• Amerikan Yerlileri çok eski zamanlarda sarı kantaronu yaraların iyileşmesi, yılan sokması, ishal ve bitler için kullanırdı. Binbirdelik otu, yara otu, kılıç otu ya da kan otu olarak da bilinen sarı kantaron Hypericaceae ailesine ait bir bitkidir.
Sarı renkli çiçeğe sahip olan bitkinin 5 adet taç yaprağı bulunur.
Çok dallı ve çalı formunda olan sarı kantaron bitkisi Ortaçağ’dan bu yana şifa verici özellikleri nedeniyle kullanılmaktadır.
Bitkinin çiçekleri sıkıldığında ya da sarı kantaron ve zeytinyağı birlikte kullanıldığında kırmızı renkli bir sıvı açığa çıkar. Bitkinin faydalarını sağlayan da çıkan kırmızı renkli sıvıdır.

Sarı Kantaron Nasıl Kullanılır?

Sarı kantaron yağı, sarı kantaron kurusu ya da tazesinden yapılabilir.
Cam bir kavanoz içine konulan sarı kantaron çiçekleri üzerine saf zeytinyağı eklenir. Günde 2-3 saat güneş gören yerde 2-3 ay bekletilerek hazırlanan sarı kantaron otu yağı, içilerek ya da cilde ve saçlara sürülerek kullanılabilir.
Sarı kantaron yağı nasıl içilir? Günde 1 tatlı kaşığı tok ya da aç karnına içilebilir.
Sarı kantaron yağını içtiğinizde, vücudunuz için bir iyilik yapmış olursunuz. Çünkü bu yağın tüketimi bağışıklık sistemi için etkilidir. Hastalıklardan uzak bir yaşam sürmek için düzenli olarak sarı kantaron yağı içilebilir.
Sarı kantaron yağı saç diplerine masaj yaparak uygulandığında, saçların daha canlı ve parlak görünmesini sağlar. Sarı kantaron yağı çatlak oluşumunu engellediği için özellikle hamilelik döneminde karın bölgesine sürülebilir.
Sarı kantaron yağı varis bulunan bacaklara hafif masaj uygulanarak sürülebilir. Bacaklardaki kan dolaşımını arttıran bitki, oluşan varislerin kaybolmasını sağlayabilir.
Bedeninizi daha sağlıklı görmek için sarı kantaron yağını kullanabilirsiniz.
Hazırlayacağınız maskelere ekleyerek ya da banyo suyuna birkaç damla damlatarak sarı kantaron yağının etkilerini kısa sürede hissedebilirsiniz.
Sarı kantaron cilt yaralarında antiseptik etkiye sahiptir. Yaraların üzerine bal ile karıştırılarak sürülen sarı kantaron yağı iyileşme süresini kısaltır.
Sarı kantaron güneş lekesi oluşumunu engeller ve oluşan güneş lekelerine sürülen sarı kantaron leke tedavisi için etkili bir yöntemdir.
Cildinizi güneş ışığından ve yaşlılık izlerinden korumak için bitkisel bir yağ arıyorsanız; aradığınız yağ sarı kantaron mucizesi olacaktır.

Sarı Kantaronun Faydaları Nelerdir?

Sarı kantaron depresyon tedavisinde etkin bir rol oynar. Mutluluk hormonu salgılanmasını sağlayarak hafif ve orta dereceli depresyonların tedavisini destekler. Sarı kantaronun bu özelliği sarı kantaron depresyona iyi gelir mi sorusunun cevabıdır.
Menopoz kaynaklı ruhsal gidip gelmelerin ektilerini azaltır.
Kafein, alkol, sigara gibi bağımlılıkların tedavisini destekler.
Sarı kantaron İbrahim Saraçoğlu tarafından adet sancıları için önerilir. Ayrıca sarı kantaron adet söktürücü özelliği ile de önerilmektedir. Sarı kantaron adet sancısı için adet dönemlerinde ılık bir şekilde sabah ve akşam aç ya da tok karnına tüketilebilir.
Vücutta meydana gelen yaralanmalar sonucu oluşan ağrıların hafiflemesini sağlar.
Sarı kantaron çayı gece uykularının düzenlenmesine yardımcıdır. Uyku problemi olanların gece yatmadan önce sarı kantaron çayı tüketmeleri önerilir.
Gece altını ıslatma problemi yaşayan çocuklar için sarı kantaron çayı önerilir. Sarı kantaron çayının sakinleştirici etkisi bu problemin tedavisinde etkin bir rol oynar.
Sakinleştirici bir etkiye sahip olan sarı kantaron panik atak rahatsızlığının tedavisini destekleyicidir.
Sarı kantaron ve depresyon arasındaki ilişki nedeniyle Avrupa’da uzun yıllar reçete edilen bir bitki olarak dikkat çekmektedir.
Özellikle sinirli ve stresli olduğunuz günlerde rahatlama amacıyla sarı kantaron çayı tüketebilirsiniz.

Sarı Kantaron Neye İyi Gelir? Ne İşe Yarar?

Yüzyıllardan beri şifalı etkileri ile göz dolduran sarı kantaron birçok hastalığın tedavisinde vücudu destekler.
Sarı kantaron cinsel isteksizlik konusunda etkindir ve isteksizlik sorunu için sarı kantaron çayı tüketilmesi önerilir.
İçeriğinde yer alan antioksidanlar nedeniyle bağışıklık sistemini güçlendiren sarı kantaron kanser hastalığına iyi gelir.
Sarı kantaron hemoroid hastalığının tedavisinde yağ şeklinde kullanılabilir. Sarı kantaron basura iyi gelir mi? Sarı kantaron yağı basur yarasının üzerine bal ile birlikte sürüldüğünde ağrıyı azaltıcı etki gösterir.
Sarı kantaron sivilce izleri üzerinde etkilidir. Sivilce izlerine sürülen sarı kantaron yağı lekelerin hızla iyileşmesini sağlar.
Kan akımını hızlandıran sarı kantaron tansiyonu yükseltir mi? Kan akımını yükselttiğinden dolayı kan basıncını da yükselten sarı kantaron yüksek tansiyon hastaları tarafından kullanılmamalıdır.
Sarı kantaron migren hastalığının tedavisinde de etkindir. Sarı kantaron çayı migren ataklarına iyi gelir ayrıca sarı kantaron yağı ile baş kısmına masaj yapılması migren krizlerini önleyebilir.
Peki, sarı kantaron mideye iyi gelir mi? Sarı kantaronun yaraları iyileştirici özelliğinden dolayı ülser ya da gastrit durumlarında sarı kantaron mideye iyi gelir.
Sarı kantaron şurubu ise özellikle uyku problemi çekenlerde yatmadan önce tüketildiğinde uykusuzluğa iyi gelir.

Maranki Sarı Kantaron ile ilgili VİDEOMUZA aşağıdan ulaşabilirsiniz...



Maranki Sarı Kantaron Ürünlerimizi  incelemek ve satın almak için hemen TIKLAYINIZ
Not: 
Öncelikle bilmeniz gereken nokta, kullanacağınız bitkiye karşı alerjinizin olup olmadığıdır. Bu konuda hekiminizin görüşünü alınız. Buradaki bilgilerin kesinlikle bir hastalığı teşhis amacı yoktur.

KAYNAK: https://www.nefisyemektarifleri.com/blog/sari-kantaron-faydalari-nelerdir-nasil-kullanilir/

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.