Hoş Geldiniz
Hızlı ve Güvenli Alışveriş
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca Üye olabilirsiniz

Kayısı Çekirdeğinin Faydaları Nelerdir? Yağı Ne İşe Yarar?

23-04-2024 19:57
Kayısı Çekirdeğinin Faydaları Nelerdir? Yağı Ne İşe Yarar?

Kayısı çekirdeği, insan sağlığına faydalı doğal yiyecekler arasında yer alır. Çekirdek şeklinde tüketebileceğiniz gibi toz ya da yağ formunu da değerlendirebilirsiniz. Bu sayede cilt bakımından kilo kontrolüne kanser hastalıklarından saç uzatmaya kadar çeşitli alanlarda vücudunuzu destekleyebilirsiniz.

Kayısı Çekirdeği Nedir?

Kayısı çekirdeği, kayısı meyvesinden elde edilen doğal bir yemiştir. Meyvenin tohum kısmında bulunur. Acı ve tatlı olarak iki gruba ayrılabilir. Tatlı olanlar kendine özgü bir lezzete sahip olup pek çok kişinin damak tadına hitap eder. Kayısı çekirdeği; A, B D, E, gibi pek çok vitamin içeren yemişlerden biridir. Bu yemiş, çay ya da kahve gibi içecekler ile beraber tüketilir. Sohbetlerin vazgeçilmezleri arasında yer alır. Acı olanlar ise ilaç ve kimya sektöründe kullanılır.

Kayısı Çekirdeği Ne İşe Yarar?

Kayısı çekirdeği doğru miktar ve şekilde tüketildiğinde kanser ve kalp hastalıklarına karşı vücudu destekler. Çeşitli sağlık problemlerinin tedavi sürecinde doğal bir yöntem olarak tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda sağlık saçlar ve canlı bir cilt için katkı sunar. Zengin vitamin ve mineralleri sayesinde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine yardımcı olur. Grip ya da nezle gibi hastalıklara karşı önlem alma imkanı tanır. 

Kayısı Çekirdeği Nasıl Kullanılır?

Kayısı çekirdeği; birden fazla kullanım şekline sahiptir. Çekirdek formunda kullanabileceğiniz gibi toz ve sıvı olarak da tüketebilirsiniz. Yapısına bağlı olarak kullanımında farklılıklar görülür. Çekirdek şeklinde olanları, kuruyemiş olarak tercih edebilirsiniz. Atıştırmalık ve ara öğünlerin vazgeçilmezlerindendir. Keklerin içerisinde kullanılabilir. Aynı zamanda çeşitli tatlı süslemelerinin zarif bir görüntü kazanmasını sağlar.

Kayısı Çekirdeği Tozu Nasıl Kullanılır?

Toz bir hale sahip olan bu ürünler, çeşitli hamur işleri ile tercih edilir. Bu seçenekler, kek ya da kurabiyeler ile rahat bir şekilde kullanılır. Yiyeceklerin lezzetini olumlu yönde etkiler. Çeşitli çorba ve yemeklerde de kullanılabilir.

Kayısı Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır?

Kayısı çekirdekleri özel damıtım yöntemleri kullanılarak yağ formunu alır. Bu seçenekler, saç ve cilt bakımında sıklıkla kullanılır. Saçlar için kullanımı oldukça pratiktir. Yağ, saç dip ve uçlarına uygulandıktan sonra belirli bir süre beklemeniz gerekir. Bekleme süresi içerisinde masaj yaparsanız etkisini attırabilirsiniz. Cilt bakımı için kullanımı da oldukça kolaydır. Pamuk ya da kulak çöpü üzerine bir miktar bitkisel yağ almanız gerekir. İstediğiniz bölge üzerine doğrusal hareketler ile uygulayabilirsiniz. Bir süre bekledikten sonra kalıntı bırakmadan durulamanız gerekir. Yağın kalıntı şeklinde kalmaması saç ve cilt sağlığınız için önemlidir. Ayrıca bitkisel yağı, saç ve cilt maskesi olarak da kullanabilirsiniz.

Kayısı Çekirdeğinin Faydaları Nelerdir?

Vitaminler açısından zengin olan, hastalıklardan korunmayı destekleyici etkisi bulunan kayısı çekirdeği faydaları şunlardır:

  • Kayısı çekirdeği bağışıklık sistemini destekler 
  • Kan basıncının kontrol altına alınmasına katkıda bulunur
  • Eklem ve kas ağrılarını azaltmaya yardımcıdır
  • Kalp ve solunum rahatsızlıklarının giderilmesinde fayda sağlar.

Kayısı Çekirdeği Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Doğal içeriğe sahip olan kayısı çekirdeği yağı cilde faydaları şu şekil listelenebilir:

  • Kayısı çekirdeği yağı cilt yüzeyinde oluşan lekelerin giderilmesine yardım eder
  • Cildin nem dengesini sağlar
  • Kırışıklık önleyicidir
  • Sivilce ve aknelerin kurutulmasına destek verir
  • Cilt hücrelerinin onarılmasına yardımcı olur
  • Göz altı morluklarını geçirmede etkilidir.

Kayısı Çekirdeği Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

Bitkisel yağlar arasında bulunan kayısı çekirdeği yağı faydaları oldukça fazladır. Saç için yararları ise şunlardır:

  • Kayısı çekirdeği yağı açların yumuşak bir doku kazanmasına yardımcı olur.
  • Saçları besleyerek, parlak ve güçlü saç yapısını destekler.
  • Saç derisinde oluşan kepek problemine karşı kullanılabilir.
  • Saç kırılmasına karşı tercih edilebilir.

Kayısı Çekirdeği Tohumu Çayının Faydaları Nelerdir?

Tohumlardan oluşan bu çay, zinde ve sağlıklı bir bedene kavuşma imkanı tanır. Çeşitli yorgunluk ya da halsizliklerin giderilmesine olanak sunar. Yumuşak içimi ile ara öğünlerde tercih edebilirsiniz.

Kayısı Çekirdeği Tohumunun Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Acı kayısı çekirdeği faydaları sayesinde çeşitli hastalıklara karşı koruma sağlar. Kanser ya da kalp yolu rahatsızlıklarının tedavi sürecine olumlu katkıda bulunur.

Kayısı Çekirdeği Hangi Alanlarda Kullanılır?

Ürün, sağlık sektöründe çeşitli ilaçlar için kullanılır. Aynı zamanda saç bakımında sağladığı başarı; şampuan, saç kremi ya da maskeler içerisinde de tercih edilmesine katkı sağlar. Cilt bakım ürünlerinde de sıklıkla tercih edilir.

Kayısı Çekirdeği Yağı Hangi Rahatsızlıklara İyi Gelir?

Kayısı çekirdeği yağı, cilt bariyerinin onarılmasında büyük öneme sahiptir. Bu özelliği sonucunda egzama rahatsızlığı için kullanılabilir. Aynı zamanda sakinleştirici etkisi ile önem kazanır.

Kayısı Çekirdeği Kalori ve Besin Değeri Nedir?

Kayısı çekirdeği besin değeri, gıda miktarına bağlı olarak farklılaşır. 100 gram besinin değeri, 604 kaloridir.

Kayısı Çekirdeğinin Yan Etki ve Zararları Var mıdır?

Kayısı çekirdeği zararları da bulunur. Bu zarar, dengesiz ve aşırı tüketim sonucunda gerçekleşir. Bağırsaklarda meydana gelen sindirim sırasında kayısı çekirdeği siyanür oluşturarak bağırsak rahatsızlığına sebep olabilir.

Kayısı Çekirdeği Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Kayısı çekirdeği günde ne kadar yenmeli?

Kayısı çekirdeğini günde yaklaşık olarak 10-15 arasında tüketebilirsiniz.

Kayısı çekirdeği kilo verdirir mi?

Ürün, metabolizma hızına doğrudan etkide bulunur. Bu sayede belirli miktarda tüketildiğinde sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olur. Kayısı çekirdeği kalori miktarına bağlı olarak tüketim dengesi oluşturabilir, hızlı ve sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz.

Kayısı çekirdeği yağı yüzde tüylenme yapar mı?

Kayısı çekirdeği yağı, düzenli kullanım sonucunda tüylenme yapabilir. Bu özelliği sayesinde kirpik ve kaş bölgelerinde sıklıkla kullanılır.

Kayısı çekirdeği yağı tek başına kullanılır mı?

Ürün, kullanım alanına bağlı olarak tek başına tercih edilebilir. Saç ve cilt bakımı için tek başına uygulamaya uygundur. Aynı zamanda çeşitli yağ ya da gıdalar ile bir araya getirilerek maske olarak da kullanılır. 

Maranki Kayısı Ürünlerimizi İncelemek İçin TIKLAYINIZ

Not: 
Öncelikle bilmeniz gereken nokta, kullanacağınız bitkiye karşı alerjinizin olup olmadığıdır. Bu konuda hekiminizin görüşünü alınız. Buradaki bilgilerin ve videonun kesinlikle bir hastalığı teşhis amacı yoktur.

KAYNAK: https://www.memorial.com.tr/saglik-rehberi/kayisi-cekirdegi-faydalari

Not: Daha detaylı bilgi için Ahmet Maranki Şifalı Bitkiler kitabını okuyabilirsiniz

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.